تبعات اجتماعی متعدد در انتظار جوامع مدرکگرا
توانمندی و تسلط افراد در موضوعات تخصصی اهمیت ندارد
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه در جامعه امروز صرف داشتن مدرک دکترا، شأن و جایگاه فرد را مشخص میکند و به توانمندی و تسلط افراد در موضوعات تخصصی اهمیت داده نمیشود.
وی رویکرد پذیرش دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی را منطقی و حرفهای ندانست و افزود: تنها افراد دارای شایستگی رشد علمی باید این فرصت را بدست آورند اما متاسفانه در بیشتر مواقع افراد مستعد و توانمند به دلیل عدم دارا بودن امکانات مالی عطای ادامه تحصیل را به لقایش میبخشد.
فلاحتی با تاکید براینکه به نظر میرسد وزارت علوم باید وضعیت جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را شفافسازی، علمی و منطقی کند، افزود: باید شروط علمی و پژوهشی در انتخاب افراد برای تحصیل در مقطع دکترا اعمال شود.
پذیرش دانشجو در مقطع دکترا باید با نیاز شغلی کشور هماهنگ شود
نماینده مردم قائنات در مجلس با اشاره به اینکه پذیرش دانشجو در مقطع دکترا باید با نیاز شغلی کشور هماهنگ شود، گفت: جذب بیرویه دانشجو تنها در دانشگاه آزاد اتفاق نمیافتد بلکه بسیاری از پردیسها، دانشگاههای غیرانتفاعی و پیام نور نیز به این کار روی آوردهاند.
تخطی دانشگاهها از قانون؛ ناشی از عدم نظارات ناکافی وزارتخانه علوم
وی با بیان اینکه تخطی دانشگاهها از قانون را باید ناشی از عدم نظارات کافی وزارتخانه علوم دانست، اضافه کرد: واگذاری برخی از مسئولیتها به واحدهای دانشگاهی سبب کاهش تسلط وزارت علوم به عملکرد آنها شده است.
فلاحی ادامه داد: بسیاری از دانشگاهها به دلیل آنکه دانشجویان آنها در مقطع کارشناسی و ارشد به حدنصاب نمیرسد، به جذب و پذیرش دانشجو در مقطع دکترا روی آوردهاند تا دانشگاهشان به تعطیلی کشیده نشود و بتواند به لحاظ مالی خود را اداره کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه جامعهای که توجه کمتری به درک افراد دارد و به مدرک تحصیلی توجه میکند باید تبعات اجتماعی متعددی را پذیرا شود، گفت: افرادی که در مقطع دکترا درس خوانده باید صاحبنظر، داری تالیف و کار پژوهشی باشند اما این مدرکهای بیزحمت توهم “دکتر بودن” و اینکه دارندگان آن فقط باید پستهای مدیریتی داشته باشند را به جامعه تزریق میکند و از طرفی افراد با مشغول شدن در یک شغل پایینتر از مدرک خود دچار سرخوردگی میشوند./